eur:
393.29
usd:
362.78
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Unsplash.com

1200 turistát menekítettek ki egy olaszországi kempingből

Mintegy 1200 turistát menekítettek ki szerdán Olaszországban egy kempingből és egy üdülőfaluból elővigyázatosságból a San Felice-öböl környékén tomboló erdőtüzek miatt a Puglia tartománybeli Vieste város közelében.

Az autóval nem rendelkező turistákat hajón menekítették ki a viestei városi tanács által menedékhellyé átalakított tornaterembe.

Az oltásban két kanadai repülőgép és a tűzoltóság helikoptere vett részt a szárazföldön a lángokkal küzdő egységekkel. Az erős széllökések miatt a lángok az üdülőfalu felé terjedtek.

A tűzeset ügyében vizsgálat indult, feltételezik, hogy gyújtogatás történt - közölte a nyomozást vezető Giuliano Palomba, a csendőrség alezredese.

A lángok szerda reggel csaptak fel a turisták által kedvelt Vieste közelében erdős területen.

Guiseppe Nobiletti, Vieste polgármestere kritikusnak nevezte a helyzetet.

Számos kisebb erdőtűz keletkezik szinte naponta Olaszországban, elsősorban a déli részeken és a szigeteken. Az ország egész területén hőhullám tombol.

Július 17-én két tűzoltó vesztette életét, amikor a szomszédos Basilicata régióban fekvő Matera városban harcoltak a lángokkal.

Két éve egy másik, szintén a San Felice-öbölben keletkezett erdőtűzben 250 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×