eur:
389.34
usd:
357.87
bux:
73375.88
2024. július 22. hétfő Magdolna
Németország legmagasabb hegye a  Zugspitze. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Váratlan halál Németország legmagasabb hegyén

Villámcsapás következtében meghalt egy tinédzser túrázó, többen pedig megsérültek vasárnap Németország legmagasabb hegyén, a Zugspitzén, ahol pénteken egy hegymászó is életét vesztette; az ország északi részén egy hattagú család szenvedett villámcsapást.

A rendőrségi jelentés szerint a Zugspitzén vasárnap történt baleset áldozata, egy 18 éves német fiatalember két társával a 2962 méter magas dél-németországi hegycsúcsot megmászva éppen visszafelé tartott a 80 méterrel lejjebb lévő kötélpálya-állomás felé, amikor villámcsapás érte őket.

A tinédzser halálos sérüléseket szenvedett, társait a krízisintervenciós szolgálat ápolja. A környéket érő gyakori villámcsapások miatt a mentési munkálatokat csak késéssel tudták folytatni - közölte a rendőrség.

Villámcsapás miatt aznap egy hatfős család tagjai is megsérültek Észak-Németországban,

a Brémától nyugatra fekvő Delmenhorst egyik városi parkjában. A sérültek közül egy gyermeket és egy tinédzsert újra kellett éleszteni, állapotuk kritikus. A család többi tagját szintén kórházban ápolják.

A Zugspitzén történt másik halálos baleset áldozata egy 43 éves hegymászó. A férfi pénteken egy társával együtt mászott fel a hegyen a Höllental-völgyből, amikor megcsúszott és több mint háromszáz métert zuhant a mélybe. Holttestét az időjárási körülmények miatt csak szombat reggel találták meg.

Villámcsapás oltotta ki egy 22 éves túrázó életét vasárnap Ausztriában is, a tiroli Alpokban. A férfi anyjával és a testvérével kirándult 2300 méteres magasságban, amikor kitört a vihar. Családtagjai egy sziklakiszögellés alatt kerestek menedéket, ő azonban a szabad ég alatt maradt és belécsapott egy villám. Az újraélesztésére tett kísérletek nem sikerültek.

Címlapról ajánljuk

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×