eur:
391.14
usd:
359.33
bux:
72763.31
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Unsplash

Piszkos volt az útlevél sarka - A reptéren már majdnem véget is ért a nyaralás

A pár Angliából utazott volna Spanyolországba nyaralni, azonban megállították őket, mielőtt felszállhattak volna a repülőjükre, és a biztonságiak kivezették őket a reptérről.

Rory Allen és Nina Wilkins Costa Bravába indultak volna az East Midlands repülőtérről, ahol első útjuk a Ryanair check-in pultjához vezetett - írja a LadBible cikke nyomán a 24.hu. A kapunál is mindent rendben találtak, a biztonsági ellenőrzésen is gond nélkül átmentek, és már csak arra vártak, hogy az utolsó ellenőrzés után felengedjék őket a járatukra.

Azonban amikor a beszállókapunál ellenőrizték a nő útlevelét, közölték vele, hogy így nem engedhetik fel a gépre, majd elvitték őket felvenni a poggyászaikat, és a pár elmondása szerint úgy kísérték ki őket a reptérről, mintha bűnözők lennének. Elmondásuk szerint

a problémát az okozta, hogy az útlevél csücskében volt egy folt, amit a Ryanair személyzete már sérülésnek minősített, hiába látszott rajta minden adat.

Az angol pár idén már utazott ugyanezekkel az útlevelekkel, ezért is voltak értetlenek. A nő ezt hallva összetört, sírni és pánikolni kezdett, mire közölték velük, hogy a Jet2 járataira így is felengedik őket. Nina Wilkins a lapnak azt mondta: "Nem értem, hogy egy légitársaság hogyan teheti ezt meg, míg egy másik nem. Egyszerűen értetlenül állok a történtek előtt."

Végül sikerült kijutniuk Spanyolországba, azonban a plusz repülőjegyekért 260 fontot (körülbelül 120 ezer forint) fizettek, és további 70 fontot (kb. 32 ezer forint), mert lekésték a lefoglalt reptéri transzfert. A Ryanair szóvivője szerint a személyzet nem hibázott, helyesen járt el, ugyanis "minden utastól megköveteli, hogy az útlevele az utazás időpontjában a vonatkozó követelményeknek megfelelően utazásra érvényes legyen" - írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×