eur:
391.82
usd:
359.49
bux:
72331.76
2024. július 16. kedd Valter
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Elon Musk ezentúl dollártízmilliókat utal Donald Trump támogatására

Elon Musk amerikai milliárdos közölte, hogy júliustól havi 45 millió dollárral tervezi támogatni a Donald Trump republikánus elnökjelölt mögött álló új politikai szervezetet - számolt be róla hétfőn a Wall Street Journal.

Trump számára az America PAC (politikai akcióbizottság) gyűjt adományokat, de a lap szerint a dél-afrikai születésű üzletember nem szerepelt a szervezet által hétfőn közzétett támogatói listán. A május végén létrejött "szuper-PAC" eddig 8 millió dollár adományt gyűjtött a nagy techcégek vezető személyiségeitől.

Az America PAC adományozói között van egymillió dollárral a Lonsdale Enterprises, valamint fejenként 250 ezer dollárral a Facebook létrehozásában egykor közreműködő Cameron és Tyler Winklevoss, és Antonio Gracias is, aki 2007 és 2021 között a Tesla igazgatója volt.

Az úgynevezett politikai akcióbizottságok nem finanszírozhatják közvetlenül egy-egy jelölt kampányát, de a jelöltet támogató tevékenységeket - például kampányolást, terepmunkát - végezhetnek.

Musk szombaton foglalt állást először nyilvánosan Trump mellett a választási küzdelemben, pár órával a volt elnök ellen egy kampányrendezvényen elkövetett merénylet után.

A Republikánus Párt hétfőn választotta meg hivatalos elnökjelöltjének Trumpot, aki J.D. Vance ohiói szenátort nevezte meg alelnökjelöltjeként.

Címlapról ajánljuk

Kötéssel a fülén, ikonikussá vált mozdulattal jelent meg Donald Trump – videó

A Republikánus Párt elnökjelöltje először mutatkozott nyilvánosan az ellene elkövetett merénylet óta.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×