eur:
394.54
usd:
358.77
bux:
72282.1
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig  életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.
Nyitókép: MTI/AP/Gene J. Puskar

A mozdulat, amely megmentette Donald Trump életét

A migráció szemléltetése menthette meg Donald Trumpot.

Dan Scavino Jr. szerint a volt amerikai elnököt azért nem sikerült fejbe lőnie a merénylőnek, mert Trump néhány pillanattal a golyó érkezése előtt a fejét elmozdította, így az nem érte el a halántékát.

A Fehér Ház koráni kabinetfőnök-helyettese szerint a politikus mindezt azért tette, mert a beszéde közben az óriáskivetítőt akarta használni, hogy bemutassa a nézőknek a bevándorlási statisztikákat.

Donald Trump hálás minden imáért, szeretetért és támogatásért, miközben a GOP konvencióra készül Wisconsinban! - mondta még Donald Trumppal kapcsolatban Dan Scavino Jr.

Újabb hírek a merénylőről

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tisztségviselői az AP hírügynökségnek elmondták, hogy robbanószerkezet összeállításához szükséges anyagokat is találtak a merénylő autójában, illetve a házkutatás során az otthonában is.

A helyszínen készült felvételek és műholdképek alapján a merénylő egészen közel tudott jutni a színpadhoz, ahol a korábbi elnök szombaton beszélt. A közösségi médiában megjelent felvételeken egy szürke terepszínű ruhát viselő, mozdulatlanul fekvő alak látható egy épület tetején, amelyet kevesebb mint 150 méter választott el a pulpitustól, ahol Trump állt.

Egy képzett lövész ilyen távolságból nagy valószínűséggel képes eltalálni egy embert.

Az amerikai hadseregnél az újoncoknak például pont ekkora távolságból kell eltalálni egy ember alakú célpontot, hogy megszerezzék a szükséges minősítést az M16-os gépkarabély használatához.

Címlapról ajánljuk

Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

A Kurszki régióba történő ukrán benyomulás ugyan a háború menetét nem változtatja meg, de kellemetlen presztízsveszteséget okozott Oroszországnak – értékelt az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének egyetemi docense. Beszélt az európai fegyverkezés szerepéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 16. 17:23
2024. augusztus 16. 16:56
×
×
×
×