eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Nyitókép: X/Nicolas Mayer-Rossignol

Tűz ütött ki Rouen gótikus katedrálisában - videók

Tűz ütött ki a francia Normandiai régió fővárosában, a Szajna-parti Rouenben található gótikus katedrálisban.

A helyszínre máris több mint 60 tűzoltó vonult ki több mint 30 járművel, hogy megpróbálja megfékezni a lángokat - tudósított a The Guardian.

A székesegyház felújítás alatt álló huszártornyában ütött ki a tűz - erősítette meg a város polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignol.

Az AFP hírügynökség úgy értesült Seine-Maritime megye prefektúrájától, hogy "a tűz az épület tetején tört ki, a huszártoronyban, amely nem fából, hanem fémből készült, és amely jelenleg helyreállítás alatt áll". A hatóság egyelőre nem tudja, hogy a fából készült vázszerkezet is érintett-e.

A France Info hírrádióban elhangzott tudósítás szerint feltételezhetően a tatarozáshoz használt eszközök gyulladtak ki a toronyban.

A székesegyházat kiürítették, a környéket lezárták, s a hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy ne közelítsék meg a helyszínt, annak érdekében, hogy a katasztrófavédelmi szolgálatok nyugodtan végezhessék munkájukat.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×