eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Számszeríj. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Nyílpuskás gyilkos tartja rettegésben Nagy-Britanniát

A brit rendőrség különleges keresőegységekkel és fegyveres csapatokkal kutat egy 26 éves férfi után, aki a gyanú szerint számszeríjjal ölt meg három embert.

A rendőrség felszólította Kyle Cliffordot, hogy adja fel magát, a lakosságot pedig figyelmeztette, hogy ne próbálják meg elfogni, főként mert fegyver lehet nála – adta hírül a BBC. A feltételezések szerint a 26 éves férfi a Hertfordshire megyei Bushy településen egy nyílpuskával végzett három nővel. A 25, 26 és 61 éves áldozatok rokonok voltak és a rendőrség szerint előre kitervelten végeztek velük.

A brit hatóságok már közzétették a feltételezett elkövető fényképét is:

A helyi rendőrség vezetője, Jon Simpson főfelügyelő a sajtónak elmondta, hogy különleges keresőegységekkel és fegyveres csapatokkal kutatnak London északi részén és Hertfordshire megyében a gyilkos után. A rendőrtiszt azt is közölte: nem zárható ki, hogy a tettes a számszeríj mellett más fegyvert is használt a gyilkosságok elkövetésekor. Valamennyi áldozata azonnal életét vesztette.

"Nagyon megdöbbentünk, mert mi nem szoktunk ilyenekhez" – nyilatkozott a BBC-nek a Hertfordshire megyei önkormányzat egyik képviselője. Laurence Brass szerint Bushy egy csendes kis vidéki település, ahol eddig a legsúlyosabb bűntett az illegális szemétégetés volt. "Erre most közlik velünk, hogy nálunk hármas gyilkosság történt" – méltatlankodott Brass képviselő.

Közben kiderült, hogy a három áldozat a BBC rádió vezető lovassport-kommentátora, John Hunt felesége és két lánya. Az áldozatokkal a saját házukban végzett kedd este a gyilkos, aki a Daily Mail szerint meg is kötözte őket. Az újság úgy értesült, hogy a gyanúsított, Kyle Clifford John Hunt fiatalabbik lányának, Lousie-nak a volt barátja.

Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×