eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
16 May 2024, USA, San Francisco: A driverless robot cab from Googles sister company Waymo is on the road. Photo: Andrej Sokolow/dpa (Photo by Andrej Sokolow/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Újabb hajmeresztő eset egy önvezető autóval, a rendőröknek kellett lekapcsolniuk – videó

Az igazoltatás után pedig előállt a problémás helyzet, hogyan bírságolják meg az önvezető kocsit?

A The Verge beszámolója szerint egy phoenixi rendőr állított félre egy autonóm Waymo járművet, ami korábban a szembejövő forgalmi sávban haladt. Az autó néhány építési táblától zavarodott meg, és áthajtott egy piros lámpán is, mielőtt félreállt egy parkolóban, hogy a rendőr beszélhessen a Waymo ügyfélszolgálatával – írja a hvg.hu.

Az AZCentral közzé is tett egy két és fél perces videót az esetről; a felvételen többek között azt látni, ahogy a rendőr odasétál a kocsihoz, majd annak leereszkedik az ablaka, ezt követően pedig az egyenruhás tájékoztatja az ügyfélszolgálatot a történtekről: „az autó egy építési zónában haladt, amikor átment az ellentétes forgalmi sávba, ami nagyon nincs rendben”.

A Waymo szóvivője, Chris Bonelli a Verge-nek küldött e-mailben közölte, hogy a járműben nem volt utas, és azért hibázhatott, mert „ellentmondásos építkezési jelzésekkel találkozott”.

A kocsi körülbelül 30 másodpercig hajtott a szembejövő sávban, mielőtt a rendőr a kocsi mögé hajtott. Az önvezető autó – ami érzékelte a rendőrt – ekkor tovább fokozta a hibákat, mert áthajtott egy piroson, mielőtt megállt volna a parkolóban, ahol a közúti ellenőrzésre sor került. A cég szerint az autó ezt azért tette, hogy ne ragadjon be a kereszteződésbe.

A helyzet további érdekessége, hogy a rendőr arra panaszkodott, hogy kit büntessen meg? Ugyanakkor a Verge szerint az arizonai törvények már lehetővé teszik, hogy egy önvezető autót is megbírságoljanak, ilyenkor természetesen az üzemeltető kapja a csekket. A rendőrség szerint viszont ez a helyszíni intézkedésnél igencsak problémás. Jelen esetben egyébként hamar megérkezett a helyszínre a Waymo egyik alkalmazottja.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 20:46
2024. október 6. 20:16
×
×
×
×