eur:
389.51
usd:
357.68
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pixabay

Alaposan próbára teszi a vasutat a nyár - de nem csak a magyart

Pályahiba, fakidőlés, ismeretlen problémák a határ túloldalán - ezek bizony nem a kötött pályás közlekedés napjai.

Gyakorlatilag percenként jelentek meg a Mávinform oldalán bejegyzések az újabb és újabb vonatkésésekről hétfő este - vette észre az Index.

A késések jellemzően 20-50 percesek.

A Mávinform hétfő este 8-kor azt közölte, hogy Monor és Pilis között fa dőlt a vasúti pályára. Emiatt ezen a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon 30–50 perccel is megnő a vonatok menetideje.

Korábban a román vasút (CFR) arról tájékoztatott, hogy a Brassó felől érkező, Nyírábrányból 19.20-kor a Keleti pályaudvarra továbbinduló Hargita InterCity (IC 366) 50 perces késéssel várható a határállomásra. Emiatt a vonat menetrend szerinti indulási idejében, 19:20-kor mentesítő vonat indult Nyírábrányból Debrecenbe, mely a Hargita IC megállási helyein áll meg.

A Budapest felől közlekedő, Nyíregyházáról 19.28-kor, Miskolcról 20.33-kor a Keleti pályaudvarra továbbinduló Tokaj InterCity (IC 688) műszaki ok miatt 60 percet késett az útvonalán.

A szlovák vasút tájékoztatása alapján a Kassa felől érkező, Hidasnémetiből 18:26-kor a Keleti pályaudvarra továbbinduló Hernád InterCity (IC 191) 60 perces késéssel érkezett a magyarországi szakaszra. Emiatt a Sátoraljaújhelyről 18.03-kor Budapestre elindult Zemplén vonatrész (IC 501) is 110 perces késéssel közlekedett.

A Debrecenből 18.10-kor Balmazújvárosba induló személyvonat (6618) járműhiba miatt 30-40 perces késéssel indult. A Prága felől Budapestre közlekedő Metropolitan EuroCity (EC 279) 60-65 perces késéssel érkezett a határállomásra. Így a Nyugati pályaudvarra körülbelül 19.30-kor futott be.

A Pápáról 17.39-kor Csornára (31916), valamint a Csornáról 19.05-kor Pápára (31911) induló személyvonat helyett járműhiba miatt pótlóbusz közlekedett.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×