eur:
394.74
usd:
368
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Rendőrautó

Lelőtte a merénylőt a megtámadott rendőr Izrael nagykövetségénél Belgrádban

Számszeríjjal sebesített meg egy, a belgrádi izraeli nagykövetséget őrző szerb rendőrt szombat délelőtt egy támadó, akit a rendőr agyonlőtt.

A merénylő 11 óra körül egy nyilat lőtt ki a rendőrre, akit a nyakán talált el. A sebesült rendőr lőfegyveréből rálőtt a támadóra, aki halálos lövés kapott - közölte a szerb belügyminisztérium.

A sérült, de eszméleténél lévő rendőrt a szerb főváros legjobb sürgősségi kórházába szállították, hogy műtéti úton eltávolítsák a nyakából a nyilat - közölték.

"A rendőr önvédelemből fegyvert használt, hogy rálőjön a támadóra, aki belehalt a sérüléseibe" - mondta Ivica Dacic belügyminiszter.

A miniszter szerint a támadó személyazonosságát még nem állapították meg. "Vizsgáljuk a támadás összes körülményét és a lehetséges indítékokat" - mondta Dacic.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×