eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Hydra

Jachtról fellőtt tűzijáték okozott erdőtüzet Görögországban

A görög hatóságok őrizetbe vették szombaton egy jacht 13 utasát, miután a Hydra szigete mellett horgonyzó hajóról fellőtt tűzijáték lángra lobbantotta a sziget egyetlen fenyőerdejét.

A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak először megpróbálták maguk eloltani a tüzet, majd kihívták a tűzoltókat és elmenekültek a helyszínről.

A lángokat szombat estére sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

A sziget polgármestere megdöbbentőnek nevezte az esetet, és a felelősök szigorú megbüntetését ígérte.

Görögország nemrég ismét szigorított a gyújtogatás miatt kiszabható büntetési tételeken: eszerint az elkövetők akár 20 évi börtönbüntetést és 200 ezer euró (csaknem 80 millió forint) bírságot kaphatnak.

A meteorológiai szolgálat szerint az országban idén nyáron kivételesen korán kezdődött a forró, száraz, szeles időjárás, és máris több erdőtűz keletkezett: felcsaptak a lángok a többi között a Peloponnészosz-félszigeten, valamint Ándrosz és Szalamina szigetén is.

A hőség már több halálos áldozatot követelt az idén.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

Tavaly már voltak tagállamok, amelyek a hétfőn induló magyar soros elnökség elhalasztását kérték, de Brüsszelben nem várnak konfrontatív helyzeteket a következő félévben. A kormány által választott prioritások jól illeszkednek az Európai Unió már megkezdett menetrendjébe, a versenyképesség például olyan téma, amely minden tagállam számára egyre fontosabb kérdéssé válik, és teljesen illeszkedik az EU-s agendába. Sok, a Portfolio-nak nyilatkozó uniós tisztviselő és diplomata mondta azt, hogy ez az időszak enyhítheti a feszültségeket a felek között, még akkor is, ha a felszínen a politikai kommunikáció konfliktusos lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×