eur:
395.03
usd:
368.82
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Libavá katonai kiképző központ, Csehországban. Forrás: X / ČT24
Nyitókép: X / ČT24

Több sérültje is van a csehországi lőszerrobbanásnak

Az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén történt robbanásban többen megsérültek - jelentette be a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

A helyszínre érkezett egy katonai mentőhelikopter, amelynek személyzete segítséget nyújt a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett - közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője.

Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja - olvasható a bejegyzésben.

Libavá jelenleg a cseh hadsereg legnagyobb kiképző központja, amelynek területén már többször előfordult hasonló eset. Legutóbb, 2021 júliusában azonban a Prágától nyugatra fekvő, kisebb Brdy kiképző központban történt robbanás: a gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben két katona megsérült, egyikük néhány nappal később bele is halt a sérüléseibe.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×