eur:
394.91
usd:
368.79
bux:
71764.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
British Airways Boeing 787 Dreamliner aircraft as seen on final approach flying over the houses of Myrtle avenue in London a famous location for plane spotting, for landing at London Heathrow Airport LHR. The modern wide-body B787-8 passenger airplane has the registration G-ZBJG and is powered by 2x RR jet engines.British Airways BAW BA is the flag carrier of the United Kingdom, part of IAG International Airlines Group and member of Oneworld aviation alliance. London, United Kingdom on August 2022 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Újabb bosszantó Boeing-hiba borzolta az utasok kedélyeit

Műszaki probléma miatt Új-Fundland partjaitól kellett visszafordítani egy utasszállító repülőgépet Londonba, így 7400 kilométert repültek az utasok mindhiába.

Hétfőn műszaki hiba miatt vissza kellett fordítani a British Airways Londonból Houstonba tartó 195-ös járatát. A Boeing 787 Dreamliner utasszállító repülőgép csaknem félórás késéssel szállt fel, és öt órával később érte el Új-Fundland partjait, ám onnan vissza kellett fordulnia – írja a hvg.hu.

A Business Insider értesülése szerint a repülőgép négy órával később ért vissza Londonba, összesen 7400 kilométert megtéve. A British Airways szóvivője közölte:

elővigyázatosságból, egy kisebb műszaki hiba miatt kellett visszafordulnia a gépnek az Atlanti-óceán másik feléről.

A légitársaság kárpótlásul az érintett utasok összes költségét megtérítette, valamint szobát is foglalt nekik egy szállodában. Valamennyi utas jegyet kapott a következő, Houstonba tartó járatra.

A lap azt írja, racionális döntés született, ugyanis a British Airways karbantartói a Heathrow-i repülőtéren dolgoznak, így logikusabb volt a visszafordítás, mint a kanadai landolás.

Az utóbbi időben történtek más hasonló esetek, tavaly decemberben például a Delta Air Lines amerikai légitársaság három repülőgépet is küldött az Új-Fundlandon található Labrador katonai bázisra, hogy hazahozza az ott rekedt utasokat. Ebben az esetben is műszaki hiba miatt kellett kényszerleszállást végrehajtani. A 270 utast egy laktanyán szállásolták el.

Idén májusban pedig az Air France Párizsból Seattle-be tartó járatával az alig nyolcezer fő által lakott kanadai Iqaluitból kellett kimenteni az utasokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 10:58
×
×
×
×