eur:
394.92
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tárgyalásuk előtt a vlagyivosztoki Russzkij szigeten lévő Távol-keleti Szövetségi Egyetemen 2019. április 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij

Baráti üdvözletet kapott Putyin a szövetségesétől

Kim Dzsongün Oroszország nemzeti ünnepén üzent harcostársának.

Kim Dzsongün észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnöknek küldött üzenetében úgy fogalmazott, hogy országaik "legyőzhetetlen harcostársak" - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerdán.

Oroszország június 12-i nemzeti ünnepe alkalmából Kim kijelentette, hogy egy orosz űrrepülőtéren Putyinnal tett tavalyi látogatása határozottan emelte a két ország "évszázados stratégiai kapcsolatát".

"A jelentőségteljes kötelékek és a szoros bajtársias kapcsolatok a jövőben is fennmaradnak köztünk, és tovább szilárdítják majd a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és Oroszország kapcsolatainak örök mérföldkövét az új korszakban" - tette hozzá ki Kim.

Kim ezen felül méltatta Moszkvát, amiért képes sikereket elérni az erős ország kiépítéséért tett erőfeszítéseiben, annak ellenére, hogy kénytelen "elnyomni és elpusztítani az ellenséges erők felől érkező kihívásokat, szankciókat és nyomást".

A Vedomosztyi című orosz lap hétfőn arról számolt be, hogy Putyin az elkövetkező hetekben látogatást tehet Vietnamban és Észak-Koreában.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×