eur:
394.93
usd:
367.79
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője felszólal az Európai Néppárt kétnapos tisztújító kongresszusán Zágrábban 2019. november 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Már a jövő héten dönthet az Európai Néppárt a Tisza Párt felvételéről

Június 18-án tartja alakuló ülését az Európai Parlament legnagyobb frakciója, ekkor foglalkoznak az új magyar párt felvételi kérelmével.

A Tisza megválasztott európai parlamenti képviselői jelentkeztek, hogy az Európai Néppárt frakciójának tagjai legyenek – közölte az EP-frakció a Telex kérdésére. Először a csoport elnöksége vizsgálja meg a kérelmet azokkal az EP-képviselőkkel, akik már a Néppárt tagjai, majd a frakció tagjai szavaznak egyszerű többséggel arról, hogy elfogadják vagy elutasítják a kérelmet.

A Fidesz 2021-ben távozott az európai parlamenti frakcióból, de a KDNP-s Hölvényi György maradt, és most is megőrizte EP-mandátumát.

A néppárti képviselőcsoport június 18-ra tervezi az alakuló ülését, és ha nem változik a napirend, akkor a Tisza és más pártok kérelmeivel ekkor foglalkoznak majd.

Az Európai Parlament által közölt eredményeknél már az Európai Néppárthoz számolják a Tisza Pártot a KDNP-vel együtt.

A Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke már korábban közölte, hogy a Néppárthoz csatlakozna a mozgalma, mert "ez lesz a legnagyobb frakció", és ezzel van a legnagyobb esélyük arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek az Európai Parlamentben.

Manfred Weber frakcióvezető ezek után arról beszélt, hogy „nagyon szívesen” együttműködik Magyar Péterrel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×