eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Bemutatják a GIGA 001-es rendszámú Tesla-autót a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2022. március 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt

Leállás jön a Teslánál

Júniusban öt napra leáll a Berlin melletti üzem.

A Tesla júniusba öt napra leállítja a gyártást egyetlen európai üzemében, a Berlin melletti Grünheidében - jelentette be kedden a cég szóvivője, megerősítve a Handelsblatt című lap hétfői, a dolgozóknak szóló közleményre hivatkozó beszámolóját.

A termelést fejlesztési és felújítási okokból június 7-én, 14-én, 17-én, 27-én és 28-án állítják le. A szóvivő tájékoztatása szerint a tervezett üzemszüneti napok a hatékonyság növelését, valamint az alkatrészek rendelkezésre állását és a ciklusidők optimalizálását szolgáló fejlesztésekre lettek beütemezve.

A júniusra meghirdetett leállások nem az első üzemszünetet jelentik a Teslánál az idén. Január végén a cég a Vörös-tengeren a kereskedelmi hajók ellen intézett támadások miatt bekövetkezett alkatrészellátási fennakadások okán állította le mintegy két hétre a termelés. Márciusban pedig az áramellátást ért szabotázsakció miatt volt kénytelen csaknem egy hétig leállítani a gyártást.

A Tesla már több mint két éve gyárt elektromos autókat Berlintől délkeletre fekvő üzemében. A gyárban mintegy 12 ezren dolgoznak. Az elektromos autók iránt csökkenő globális kereslet miatt a Tesla világszerte létszámcsökkentést jelentett be, ami a grünheidei üzemben 400 munkahelyet érint.

Mindazonáltal a Tesla továbbra is a gyártás felfuttatását tervezi. A brandenburgi üzem ugyan még nem érte el az eredetileg kitűzött évi egymilliós gyártási célt, az új cél azonban már évi kétmillió autó legyártása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×