eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: BoliviaInteligente/Unsplash

Ausztrália elengedte az X elleni harcát

Ausztrália internetes felügyeleti szerve megszüntette az eljárást az X közösségi oldal ellen a sydney-i templomban történt késelésről készült felvételekkel kapcsolatban – jelentette be Julie Inman-Grant, az eSafety ügyért felelős biztosa szerdán.

Ausztrália azt kérte a bíróságtól, hogy kötelezze az X-et a késelésről készült felvételek eltávolítására. Az X Auzstráliában elérhetetlenné tette a felvételeket, de globálisan nem volt hajlandó törölni őket, arra hivatkozva, hogy nem határozhatják meg egyetlen ország törvényei, hogy mi elérhető a világhálón és mi nem.

„Az egyetlen célunk azzal, hogy kérvényeztük a felvétel eltávolítását az volt, hogy megelőzzük ennek a szélsőségesen erőszakos felvételnek a terjedését, ami akár további erőszakot gerjeszthetett volna, és az ausztrál közösségre nézve még több kárt okozhatott volna. Kiállok a nyomozóim és az eSafety döntései mellett” – jelentette ki Inman-Grant.

„A legtöbb ausztrál elfogadja, hogy az ilyen jellegű vizuális tartalom nem kerülhet adásba televízióban, ami felveti azt a nyilvánvaló kérdést, hogy akkor ebben az esetben miért is kéne engedélyezni, hogy a felvételt szabadon terjesszék és a nap bármelyik órájában elérhetővé tegyék online bárki, akár a gyerekek számára is” – folytatta a biztos.

Az ügyre széles körben egyfajta precedensként tekintettek arra nézve, hogy Ausztrália képes-e kikényszeríteni, hogy a globális közösségimédia-vállalatok végrehajtsák az ország törvényeit.

Az eSafety elkötelezett maradt amellett, hogy számon kérje a vállalatokat „félelem és részrehajlás nélkül, biztosítva, hogy betartsák az ausztrál törvényeket, és az ausztrálok biztonságát és jólétét helyezzék előtérbe” – fogalmazott Inman-Grant, hozzátéve; „nem tágítunk az elköteleződésünktől”.

Még április 15-én a Krisztus, a jó pásztor (Christ The Good Shepherd Church) asszír keresztény templomban egy támadó megkéselte az istentiszteletet bemutató püspököt, többeket pedig megsebesített. Egy 16 éves fiút terrorcselekmény vádjával letartóztattak. Mar Mari Emmanuel püspök azóta felépült sebesüléseiből, és közösségi oldalára feltöltött videójában megbocsátott a támadónak.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×