eur:
396.44
usd:
370.85
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Letartóztattak egy 12 éves fiút is csoportos nemi erőszak vádjával

Több tizenéves is letartóztattak a nagy-britanniai Newmark városában csoportosan elkövetett nemi erőszak vádjával. A legújabb gyanúsítottak között 12 éves a legfiatalabb, de a legidősebb is csak 14, de 15-16 éveseket is előállítottak az ügy kapcsán.

Nemi erőszak gyanújával letartóztattak egy 12 éves fiút, miután állítólag megtámadtak egy tizenéves lányt Newarkban egy játszótéren. A fiú egyike volt négy másik fiatalnak, akiket őrizetbe vettek az incidens miatt, amely állítólag május 25-én 17:30 és 19:00 óra között történt a nottinghamshire-i Yorke Drive játszótéren - írja a Metro híradása nyomán az Index. Egy 13 éves fiút és két másik 14 éves fiút is letartóztattak. Azóta mindannyiukat szigorú feltételek mellett óvadék ellenében szabadon engedték.

Mindez azt követően történt, hogy

a hét elején négy másik tizenéves fiút (két 15 és két 16 évest) tartóztattak le nemi erőszak gyanújával,

és hasonló módon, óvadék ellenében engedték csak el őket.

Amy Revill nyomozó a nottinghamshire-i rendőrségtől elmondta: "További négy letartóztatást hajtottunk végre az ügyben, és a nyomozásunk továbbra is gyors ütemben halad". Hozzátette, a hatóság továbbra is támogatja a lányt és családját speciálisan képzett rendőrökkel, valamint mindent megtesznek, hogy pontosan megállapítsák, mi is történt. Felhívást tett közzé a helyi közösség és mindenki más számára, hogy aki bármilyen információval rendelkezik, az jelentkezzen a rendőrségnél.

Newmark kerületi parancsnoka, Charlotte Ellam hozzátette, megérti, hogy az eset aggodalommal töltötte el a newmarki közösséget, de szeretné világossá tenni, hogy a nyomozók éjjel-nappal dolgoznak, és pontosan fel fogják deríteni a történteket. Elmondása szerint

a környéken extra járőröket állítottak szolgálatba, és ezt nem is tervezik egyhamar megszüntetni.

Megkérte az embereket, hogy ne találgassanak az üggyel kapcsolatban, folyamatosan tájékoztatni fogják a fejleményekről a lakosságot. Aki pedig bármilyen okból nem érezné biztonságban magát, nyugodtan fordulhat a kollégáihoz, akik mindenben segítenek majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

A Politico értesülései új európai parlamenti frakció alapításában gondolkodik a Fidesz, a Jaroslaw Kaczynski vezette korábbi lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO, továbbá az előző szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokrata Párt. Eközben Babis korábbi cseh kormányfő már bejelentette az új frakció létrehozását, míg Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadója úgy fogalmazott a 444-nek, hogy van esély arra, hogy összeáll a csoport.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×