eur:
394.9
usd:
367.72
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 14-én közreadott képen JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek a levegőben, amikor az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár katonái a sármelléki Hévíz-Balaton Repülőtérre áttelepülve hajtják végre feladataikat az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton.
Nyitókép: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Snoj Péter

Kína szigorúan ellenőrizni fogja az alkatrészek exportját

A listán szerepeltek gázturbinamotorok, és az űrruhák alkatrészeinek gyártására szolgáló öntőformák is.

Kína július 1-jétől ellenőrizni fogja egyes repülőgép- és űralkatrészek kivitelét – jelentette be csütörtökön a kínai kereskedelmi minisztérium, arra hivatkozva, hogy meg kell védeni az ország nemzetbiztonságát és érdekeit - írja az economx.hu.

Azoknak, akik többek között repülőgép-ipari szerkezeti elemeket, valamint a hajtóműgyártásban használt berendezéseket és szoftvereket kívánnak exportálni, kiviteli engedélyt kell majd kérniük – áll a kínai vámigazgatás és a központi katonai bizottság által ellenjegyzett közleményben.

„A nemzetbiztonság és a nemzeti érdekek védelme, valamint a nemzetközi kötelezettségek teljesítése érdekében az Államtanács és a Központi Katonai Bizottság jóváhagyásával úgy döntöttek, hogy a következő cikkek exportellenőrzését hajtják végre” – áll a Reuters-nek eljuttatott közleményben.

A listán szerepeltek gázturbinamotorok, űrruhák alkatrészeinek gyártására szolgáló öntőformák, valamint az ezek előállításához használt berendezések és szoftverek, továbbá a golyóálló ruházatban használt fejlett polimerek is.

Peking 2020 végén vezette be az exportellenőrzési törvényt, egy eszkalálódó kereskedelmi háború közepette, amelyet a 2018-ban 300 milliárd dollár értékű kínai árura kivetett Trump-vámok indítottak el - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×