eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Aerial view of beach with stones and rocks, alone boat in adriatic sea at sunset in summer. Top view of yacht in transparent blue water. Travel in Croatia. Nature background. Landscape with ocean
Nyitókép: den-belitsky/Getty Images

Nyaralók, figyelem: megmérték a horvát fürdőhelyek minőségét

Az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint Horvátország tengerparti fürdővizei a legjobbak Európában.

Európában négy ország - Görögország, Horvátország, Ciprus és Ausztria - emelkedik ki kiváló fürdővizeikkel. A jelentés 27 uniós tagállamot és két nem EU-s országot, Albániát és Svájcot vizsgált meg – írja a Portfolio.

A fürdővizek minőségét egy uniós irányelv alapján mikrobiológiai szempontok szerint értékelik. A vizsgált vizeket négy kategóriába sorolják: rossz, elégséges, jó vagy kiváló.

A Horvátországban található 936 fürdőhely közül 905 (azaz 96,7 százalék) bizonyult kiváló minőségűnek. Ezen belül pedig a tengerparti fürdőhelyeknél még magasabb ez az arány: 894 vizsgált hely közül 886 (99,1 százalék) kapott kiváló minősítést. A nem tengerparti fürdőhelyeknél 42 vizsgált hely közül 19 volt kiváló minőségű.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 08:27
×
×
×
×