eur:
394.96
usd:
367.24
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja sajtótájékozatót tart az Európai Unió bővítési csomagjáról Brüsszelben 2020. október 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Kiszorítósdi zajlik az Európai Bizottságban Magyarország kárára?

Brüsszeli értesülések szerint fontos bizottsági pozíciót veszíthet az ország, több okból is.

A Politico úgy értesült, hogy az integrációért felelős uniós biztosinál csak alacsonyabb rangú pozíciókat kaphat Magyarország a következő ciklusban az Európai Bizottságban amiatt, hogy a magyar kormány "folyamatosan akadályozza az Ukrajnával kapcsolatos uniós állásfoglalásokat".

Jelenleg a bővítési biztosi pozíció a legelőkelőbb, amelyet magyar diplomata betölt, ez Várhelyi Olivéré. Ez a munka a balkáni és az ukrajnai integrációt koordinálja, azonban a cikk szerint erősek azok a hangok, amelyek szerint nem szeretnének újra magyar biztost látni ebben a pozícióban, mondván, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetsége "túl erős", így "fel sem merült", hogy Magyarország megtartja a kiemelkedően fontos pozíciót.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×