eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Újabb európai település fontolgatja, hogy díjat szedjen a turistáktól

Egy svájci falu is úgy döntött, hogy érdemes lenne követni Velence példáját, és belépődíjat szedni az egy napra odalátogatóktól.

A svájci Berni-Felvidék hegyvidéki régiójában fekvő Lauterbrunnen völgyének helyi hatósága munkacsoportot hozott létre, hogy új módszereket találjon ki a túlzott turizmus megfékezésére - írja a CNN híradása nyomán a Portfolio.

Lauterbrunnen egy kicsiny, festői szépségű település, ahol a helyi hatóság szerint kevesebb, mint 800-an élnek, zsúfolt utcákkal, rengeteg szeméttel és magas bérleti díjakkal küzd. A Swiss Info jelentése szerint a településvezetés fontolgatja, hogy a látogatók egy része számára belépődíjat vezet be.

Az elképzelés szerint a díjat egy okostelefonos alkalmazáson keresztül kellene fizetni. Összege 5 és 10 svájci frank között lenne, és az autóval átutazókra vonatkozna.

Karl Näpflin, Lauterbrunnen polgármestere szerint azonban kivételt képeznének azok a vendégek, akik valamilyen szállodát vagy kirándulást foglaltak, vagy akik tömegközlekedéssel érkeznek.

Lauterbrunnen völgye sok turistalátványosságnak ad otthont, itt található például a Staubbach-vízesés, ami Európa egyik legnagyobb összefüggő vízesése a maga 270 méteres magasságával.

A világon már több mint 60 olyan úti cél van, ahol már létezik ilyen turistaadó, bár az ilyen idegenforgalmi adók bevezetése gyakran ellentmondásosnak bizonyul. A velencei belépési díjat például egyes helyiek tiltakozással fogadták, úgy érezték, hogy otthonukat vidámparkká változtatják - írják.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×