eur:
396.94
usd:
369.68
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Cropped image of an airplane, only showing the wing while in flight above the clouds.
Nyitókép: Moazzam Ali Brohi/Getty Images

Egy utas meghalt, többen megsérültek egy légörvénybe került repülőgépen

A gép Londonból Szingapúrba tartott, de az eset miatt Thaiföldön leszállt.

Egy ember meghalt és többen megsérültek a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó keddi járatán, amely rendkívül erős légörvénybe került. A gépet Bangkokba irányították, ahol rendben leszállt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az elhunyt személy utas volt-e vagy a személyzethez tartozott, illetve hogy miként történt a baleset - írta a BBC.

Bangkokban a thai hatóságokkal együttműködve orvosi segítséget nyújtanak az utasoknak, a sérülteket egy helyi kórházba vitték.

A Singapore Airlines szerint, amely közleményben fejezte ki részvétét, az SQ 321-es járaton 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

A légörvény vagy más néven turbulencia a repülésben mindennapi eseménynek számít és többnyire nem okoz gondot, ilyen súlyos incidensek ritkán fordulnak elő miatta. Néha előrejelezhető, akár a pilóták is figyelmeztethetik egymást rádión keresztül, de ez az időjárási jelenség "előjöhet" a semmiből is, lényegében bármilyen körülmények között.

Címlapról ajánljuk
Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb nyári mese

Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb "nyári mese"

Kis túlzással több szó esik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságról, mint a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról. Mindez nem az előkészületeknek róható fel, hanem sokkal inkább az országos hangulatnak, amely az európai futball legnagyobb szabású rendezvényét kíséri. Nem a szurkolók változtak meg, hanem Németország, Európa és a világ.

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 14. 06:26
×
×
×
×