eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő lőtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Csalit készíthet Oroszország az ukrán hadseregnek

Ukrán források szerint orosz csapatösszevonás zajlik az észak-ukrajnai Szumi közelében, a Kurszki területen.

Egy Harkiv megyében harcoló ukrán parancsnokhelyettes hétfőn azt jelentette, hogy orosz csapatösszevonás zajlik Szumi irányába - köztük csecsen erőkkel -, de a katonák kis száma azt sugallja, hogy az oroszok célja az lehet, hogy ukrán erőket vonjanak el a front más területeiről - írta a Portfolio az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet hétfői jelentése alapján.

Kosztantin Masovec ukrán katonai szakértő szerint 9–10 ezer katonáról lehet jelenleg szó.

Az ISW úgy véli, még egy korlátozott orosz művelet is ukrán erőket vonhat el a frontvonal más szakaszaitól, és tartósan odakényszerítheti az ukrán csapatokat.

Címlapról ajánljuk

Megnyitották a 2024-es olimpiai játékokat - beszámoló, képek

Párizsban négyórás program keretében megnyitották a 2024-es olimpiai játékokat. A magyar csapat zászlóját Böde-Bíró Blanka és Tóth Krisztián tartotta, a lángot Marie-José Pérec és Teddy Riner gyújtotta meg. Az este fénypontja Céline Dion éneke volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Bemondták: jöjjön a 300 ezer forintos minimálbér!

Bemondták: jöjjön a 300 ezer forintos minimálbér!

A legalacsonyabb fizetéseknél jövőre 12,5 százalékos béremelést javasol a Munkástanácsok Országos Szövetsége. Ez bruttó 300 ezer forintos minimálbért és 360 ezer forint garantált bérminimumot jelentene 2025-re. A szakszervezetek 10-12 százalékos béremelést tartanának indokoltnak, miközben a munkaadói szervezetek és a kormány sem nyilatkozott még a jövő évi bértervekről. Annyit lehet sejteni, hogy a munkaadók ennél sokkal kisebb emelést szeretnének.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×