eur:
396.71
usd:
371.38
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

A Sony Music bekeményít, elege lett a mesterséges intelligenciából

A mesterséges intelligencia betanításához kész tartalmakra van szükség, ez azonban szürke zóna. A vállalat pedig gondolt egyet és megelőző csapást mért.

A Sony Music Group 700 technológiai cégnek és zenei streaming szolgáltatónak küldött figyelmeztető levelet, amiben arra hívják fel a figyelmet, hogy ne használják fel engedély nélkül a cég tartalmait - írja a TechCrunch híradása nyomán az Index.

A sajtó bitrokába jutott levél úgy fogalmaz, a vállalatnak oka van feltételezni, hogy a címzett már elkövette az illetéktelen felhasználást, ezért arra kérik, hogy írja le, mely felvételeket használták fel mesterséges intelligencia tanításához, illetve hogyan tett szert az érintett felvételekre.

Határidőt is megszabott minderre a Sony Music a válaszadásra, kiemelve, hogy minden elképzelhető eszközt fel fog használni a szerzői jogok érvényesítéséhez.

A nyelvi modellek, képgenerátorok és zenei generátorok betanításához nagy mennyiségű digitális tartalomra van szükség, viszont az erre a célra felhasznált tartalmak jogi státusza többnyire szürke zónába esik, nem lehet őket egyértelműen beazonosítani, így a bizonyítás is nehézkes.

A Sony Music Group gyűjteményébe olyan előadók tartoznak, mint a The Beatles, Bob Dylan, Michael Jackson, Amy Winehouse, Stevie Wonder, az AC/DC, az Annihilator, Ol' Dirty Bastard, vagy a BTS.

A vállalat lépése egy az emiatt kialakult szerzői jogi konfliktus következményei közül. Hasonló okokból jogi fellépésre kényszerültek képszolgáltatók, írók és a The New York Times napilap is.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×