eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Giancarlo Fisichella hivatalos Facebook-oldala

Borsos áron keltek el Michael Schumacher luxusórái egy genfi aukción

Az egykori pilóta szenvedélyes gyűjtő volt.

Négymillió svájci frankért (1,6 milliárd forintért) keltek el Michael Schumacher Forma–1-es autóversenyző karórái a Christie's genfi árverésén. A nyolc karórát, köztük a Rolex, a F.P. Journe és az Audemars Piguet luxusóráit az autóversenyző családja bocsátotta árverésre.

A versenyző számára készült F.P. Journe karórát, amit Ferrari-csapat vezetőjétől, Jean Todttól kapott karácsonyi ajándékként, 1,5 millió svájci frankért (591 millió forintért) adták el az aukción. Az Audemars Piguet egy Royal Oak karóráját pedig, ami szintén a bajnoknak készült, a becsült ár mintegy kétszereséért, 415 ezer svájci frankért (164 millió forintért) vette meg egy licitáló.

Schumacher szenvedélyes óragyűjtő volt. A keddi árverésen a Genfi-tó mellett élő, 55 éves, hétszeres Forma–1-es világbajnok autóversenyző családjának birtokában lévő gyűjtemény egy részére lehetett licitálni.

Az aukciót eredetileg hétfőre hirdették meg, de el kellett halasztani, mert a Chiristie's árverési házat közlése szerint kibertámadás érte.

Schumacher 2013-ban szenvedett súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet, ami véget vetett a pályafutásának, és azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×