eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A 2021. január 4-én közreadott képen a Foxconn Technology Group tajvani elektronikai termékeket gyártó cég elektromos autókhoz fejlesztett platformjának bemutatója Tajpejben 2020. október 16-án. Sajtóértesülések szerint a Foxconn stratégiai együttműködésről tárgyal az elektromos autók gyártásával foglalkozó, kínai székhelyű Byton startup vállalkozással.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Már van, ahol szinte kötelező lesz e-autót venni a nagyobb cégeknek

Franciaországban már tárgyalják azt a törvényjavaslatot, amely felgyorsítaná a nagyvállalati járműflották szén-dioxid hatásának csökkentését. Lényegében kötelező lesz elektromos autókat venni, hogy teljesíteni tudják a szigorodó kvótákat.

Az autoszektor.hu ír arról egy olasz lap nyomán, hogy Franciaországban egy, a jelenlegi törvénynél szigorúbb javaslat felgyorsítaná a kibocsátásmentes járművekre való átállást. 2032-re az ilyen autók a flotta 95 százalékát kellene kitegyék.

A kezdeményezés szoros ütemtervet ír elő az elektromos átállásra és szankciókat vezet be azokra a vállalatokra, amelyek nem tartják be a megállapított időkeretet.

Már 2019-ben előírták, hogy a vállalati flottákon belül legalább 70 százalékban környezetbarát járműveknek kellene üzemeltetni 2030-ig, de az érintett vállalatoknak eddig csak 40 százaléka csatlakozott ehhez a programhoz, mivel a törvény nem szankcionálta azokat, akik ezt nem tartják be.

Most ezt korrigálná az új törvényjavaslat. Ez a többi között felgyorsítaná az akkumulátoros járművekre való áttérési tervet. A kiszabott büntetések pedig az idő múlásával fokozatosan növekednek majd, 2000 euró/autóról indul a bírság 2025-től, és 5000 euróig terjed 2027-től.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×