eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Peter Pellegrinit, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnökét a Karmelita kolostorban 2024. március 11-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor is megszólalt a szlovák elnökválasztásról

A magyar kormányfő szerint az, hogy Pellegrini lesz Szlovákia új elnöke, „nagy győzelem a béke szószólóinak Európa-szerte”.

Ismeretes, Szlovákiában szombaton tartották az elnökválasztás második fordulóját, melyet – már hivatalosan is – Peter Pellegrini, a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas–SD) elnöke nyert meg. A politikus a voksok 53,12 százalékát tudhatja magáénak.

Pellegrini győzelméhez Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a közösségi oldalán: „Szívből gratulálok Peter Pellegrininek a szlovák elnökválasztáson aratott elsöprő győzelméhez” – fogalmazott az X-en a magyar kormányfő.

„Nagy győzelem az emberek számára és nagy győzelem a béke szószólóinak Európa-szerte” – tette hozzá Orbán Viktor, aki szlovák nyelven is gratulált a leendő elnöknek.

Zuzana Caputová jelenlegi államfő mandátuma június 15-én jár le, akkor iktatják be utódját.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×