eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

A Hamász titkos fegyverraktárára bukkantak rá Európában

Megtalálták a Hamász palesztin terrorszervezet egyik feltételezett fegyverrejtekhelyét Bulgáriában - közölte szerdán a német rendőrség.

Elsőként a Der Spiegel című német napilap számolt be a fegyverek előkerüléséről, annak nyomán, hogy tavaly decemberben őrizetbe vették a szélsőséges szervezet négy tagját Berlinben, illetve Rotterdamban. A férfiak - a nyomozóhatóságok szerint - fegyvereket akartak beszerezni későbbi merényletek előkészítéséhez.

A karlsruhei székhelyű német szövetségi ügyészség tavalyi közlése szerint a férfiak, akik évek óta szoros kapcsolatot ápolnak a szélsőséges szervezet katonai szárnyával, egy föld alatti rejtekhelyet kerestek, amelyet egykor a Hamász alakított ki titokban. Az őrizetbe vettek egyike ugyanis megbízást kapott a Hamász vezetésétől, hogy kerítse elő ezeket a fegyvereket.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) arról számolt be, hogy egyikük telefonján felvételeket találtak a fegyverekről. A digitális nyomok pedig elvezették a hatóságokat a bulgáriai rejtekhelyig. A fegyvereket műanyag zsákba csomagolták és egy fa tövében ásták el, és már elkezdtek rozsdásodni.

A hatóságok közölték, hogy a fegyvereket az elképzelések szerint Berlinbe szállították volna, majd később feltehetőleg zsidó létesítmények elleni támadásokhoz használták volna.

A három férfi terrorszervezethez tartozás alapos gyanúja miatt jelenleg vizsgálati őrizetben van.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×