eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Agni-V, indiai nukleáris töltetű rakéta. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

India új atomfegyvert próbált ki

Sikeres kísérletet hajtott végre India egy közepes hatótávolságú, több atomtöltet hordozására alkalmas Agni-V típusú ballisztikus rakétával.

Narendra Modi miniszterelnök az X közösségi felületen gratulált az állami tulajdonú Védelmi Kutatási és Fejlesztési Szervezet (DRDO) tudósainak az Agni-V első sikeres belföldi tesztrepüléséhez.

A rakétát a földi telepítésű, többrobbanófejes interkontinentális rakéták (MIRV) technológiájával alkották meg. A fegyver több, különböző célpontot is képes egyszerre támadni.

Indián kívül csupán az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Nagy-Britannia és Franciaország rendelkezik hasonló képességekkel.

Az Agni, amely hindi nyelven tüzet jelent, India egyik legkifinomultabb rakétarendszere; közepes és nagy hatótávolságú rakétái az ország elrettentő programjának kulcsfontosságú részét képezik India regionális riválisai - Pakisztán és Kína - elriasztásának céljával.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×