eur:
394.26
usd:
353.9
bux:
72834.63
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Egy Boeing 777 típusú repülőgép a Nógrád megyei Vizslás közeléből fotózva 2022. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Durva játékot űzött a Boeing rengeteg utasával

Egy meg nem nevezett műszaki hiba miatt két tucatnyian megsérültek egy Új-Zélandra tartó járaton.

Legalább 50 ember megsérült miután egy "műszaki hiba" erős lökést okozott a LATAM Airlines Sydneyből Aucklandbe tartó repülőgépén helyi idő szerint hétfő délután - jelentette a helyi sajtó.

A sérültek nagyrészét a helyszínen ellátták. Két tucatnyian könnyebben megsérültek, közülük 13 embert kórházba szállítottak, egyiküket súlyos sérülésekkel - jelentette a helyi mentőszolgálat szóvivője. Az új-zélandi Hato Hone St. John mentőszolgálat több mint tíz sürgősségi mentőautóval érkezett a helyszínre.

Az utasok beszámolói szerint sokaknak a baleset időpontjában nem volt bekapcsolva a biztonsági öve.

"A repülőgép az aucklandi reptéren a tervezett időpontban ért földet. A baleset néhány utast és fedélzeti munkatársat érintett. Ők azonnali segítséget kaptak, a repülőtér egészségügyi személyzete a szükséghez mérten megvizsgálta, majd ellátta őket" - közölte az újságírókkal a LATAM szóvivője.

A The New Zealand Herald című lap jelentése szerint a repülőgép egy Boeing 787-9 Dreamliner volt, a járatszáma pedig LA800. A gép az eredeti menetrend szerint Sydneyből Aucklandbe repült, majd onnan a chilei fővárosba, Santiago de Chilébe indult volna tovább.

"A LATAM sajnálatát fejezi ki a kellemetlenségekért és a sérülésekért, amelyeket az utasok a kialakult helyzet miatt kénytelenek voltak elszenvedni, és továbbra is hangsúlyozza, hogy elkötelezett a biztonság mellett" - közölte az ügyben érintett légitársaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Jön az árhullám, érkeznek a friss előrejelzések - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

Jön az árhullám, érkeznek a friss előrejelzések - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×