eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
71150.53
2024. július 9. kedd Lukrécia
Nyitókép: Pixabay.com

Családi sítragédia a Matterhorn lankáin

Holtan találtak rá a svájci Alpokban fekvő Tete Blanche környékén öt síelőre abból a társaságból, amelynek eltűnését szombaton jelentették.

Holtan találtak rá a svájci Alpokban fekvő Tete Blanche környékén öt síelőre abból a társaságból, amelynek eltűnését szombaton jelentették, hatodik társukat továbbra is keresik - közölte hétfőn a rendőrség.

A svájci hatóságok vasárnap közölték, hogy a Svájc és Franciaország határán fekvő Matterhorn, illetve a Tete Blanche környékén hat eltűnt síelőt keresnek, akiknek szombaton veszett nyomuk sítúra közben Zermatt és Arolla között. Közülük öten egyazon, Valais kantonban élő család 21 év és 58 év közötti tagjai, míg hatodik társuk Fribourg kantonból származik.

Az eltűntek utáni kutatást rossz időjárási körülmények nehezítették.

Zermatt népszerű hegyi üdülőhely, amely a világ minden tájáról vonzza a síelni vágyó turistákat.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×