eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Nyitókép: Pexels

Ennek az országnak a legerősebb az útlevele a világon

Magyarország holtversenyben a 24.helyen van.

A Nomad Capitalist öt kritériumot figyelembe véve állapította meg, hogy a svájci útlevél a legerősebb a világon. A súlyozott éves indexet készített, amely öt kritériumot elemez, ezek a vízummentes utazás, az adózás, a globális megítélés, a kettős állampolgárság birtoklásának lehetősége, valamint a személyes szabadság.

A 2024-es Nomad Passport Index szerint az idei rangsor élén Svájc végzett, amelyet Írország és Portugália követett – írja a Portfolio a CNBC cikkére hivatkozva.

Kiemelkedik a listán az Egyesült Arab Emírségek teljesítménye, rossz értelemben. Az Egyesült Arab Emírségek 2023-ban még az első helyen állt, idén azonban a hatodik helyre csúszott vissza holtversenyben olyan országokkal, mint Hollandia, Németország és Új-Zéland. A visszaesést az adópolitikájának változása okozta, amely a belföldi és a tengerentúli cégtulajdonosokat érintette, beleértve a külföldi cégtulajdonnal rendelkező rezidenseket is - áll a jelentésben.

A jelentés szerint Bulgáriára is érdemes figyelni, az útlevele ugyanis az index 42. helyéről két év alatt a 32. helyre emelkedett, főként azért, mert a tervek szerint március végén csatlakozik a schengeni övezethez. A lista szerint Magyarország holtversenyben a 24.helyen van olyan országokkal, mint Románia, Ausztria, Monaco, Szingapúr, Horvátország és Ciprus.

A teljes lista itt található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×