eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Holland mentőautók. Forrás: X/Hans van Schuppen
Nyitókép: Forrás: X/Hans van Schuppen

Elképesztő dolgot tesznek a holland autósok, ha szirénát hallanak - videó

Figyelemre méltó az a figyelmesség, ahogy Hollandiában a sofőrök viselkednek, ha mentőautó közelít feléjük.

Példaértékű az a viselkedés, amelyet egy mentőautó kamerája rögzített Hollandiában. A csúcsforgalom idején száguldó elsősegélynyújtók előtt mintha egy láthatatlan kéz terelné szét az útjukban álló autókat. Kivétel nélkül mindenki azonnal félrehúzódik és ha kell még az út padkára is felhajt, csakhogy utat engedjen a sürgősségi ellátásnak.

Ez a fajta együttérzés igazán senkinek sem kerül semmibe, mégis - adott esetben - emberélet múlhat rajta. A mentősök szerint egy ellátásra szoruló számára az első harminc perc a legfontosabb. Ha az úgynevezett "arany félórában" megérkezik a segítség, akkor azzal jelentősen nőhetnek az áldozat túlélési esélyei.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×