eur:
395.32
usd:
368.31
bux:
71549.94
2024. július 2. kedd Ottó
V. Harald norvég király és felesége, Szonja királyné érkezik a II. Margit dán királynő trónra lépésének 50. évfordulója alkalmából tartandó díszvacsorára a koppenhágai Christiansborg-palotában 2022. szeptember 11-én. Dánia 82 éves uralkodóját 1972. január 14-én koronázták meg.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Kórházba került a norvég király

Malajziában kapott fertőzést V. Harald.

Európa legidősebb, 87 éves uralkodója az oslói udvar keddi közleménye szerint magánúton tartózkodik a délkelet-ázsiai országban. Megjegyezték továbbá, hogy "jó ellátásban részesül mind a malajziai, mind a norvég egészségügyi személyzet részéről".Az 1991 óta uralkodó Harald az elmúlt években többször került kórházba különböző fertőzések miatt, és szívműtéten is átesett. Mint azt az AP hírügynökség megírta, a mostani esetet megelőzően legutóbb január végén kényszerült betegszabadságra egy légúti fertőzés következtében. Szintén fertőzéses eredetű panaszokkal kezelték kórházban tavaly augusztusban és decemberben − írta a hazipatika.com.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyértelmű győzelmet aratott a nemzetgyűlési választások első fordulójában a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés. Az összesen 577 választókörzetből 501-ben azonban második fordulót tartanak, és a második helyen végzett baloldali Új Népfront, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló Együtt nevű koalíció harmadik-negyedik helyen talpon maradt jelöltjei nagy számban lépnek vissza a Nemzeti Tömörüléssel szemben esélyesebb jelölt javára. A július 7-én esedékes második forduló nagy kérdése, sikerül-e a visszalépésekkel megakadályozni, hogy a Nemzeti Tömörülés megszerezze az abszolút többséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×