eur:
395.26
usd:
367.5
bux:
71504.92
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Orosz katona egy megsemmisített harcjármű mellett a Donyeck megye déli részén fekvő Volnovahában 2022. március 26-án. Az orosz csapatok által blokád alá vont kisváros lakóépületeinek 85 százaléka megsemmisült a harcokban. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Bajban az ukránok, kíméletlen harcok folynak Avgyijivkáért

Továbbra is heves harcok folynak a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Avgyijivka körül – közölte az ukrán hadsereg pénteken.

„Heves harcok zajlanak a városon belül. Csapataink minden rendelkezésre álló erőt és eszközt bevetnek az ellenség visszaszorítására. Új állásokat és szilárd erődítményeket készítenek elő, figyelembe véve minden lehetséges forgatókönyvet” – közölte Olekszandr Tarnavszkij tábornok, a délkelet-ukrajnai szektorban (Tavria) szolgálatot teljesítő ukrán csapatok parancsnoka.

A tábornok a kialakult helyzetet „nehéznek, de ellenőrzés alatt lévőnek” nevezte, és azt mondta hogy a parancsnokok feladata a helyzet stabilizálása.

Az ukrán hadsereg a közösségi médiában közölte, hogy „helytállnak”, és a harcoló csapatokat megerősítették.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki pénteken Berlinben Olaf Scholz német kancellárral, Párizsban pedig Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik, hogy kétoldalú biztonsági megállapodásokat írjon alá, csütörtök esti beszédében kijelentette: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy harcosaink elegendő vezetői és technológiai képességgel rendelkezzenek ahhoz, hogy minél több ukrán életet megmentsenek”.

(Nyítóképünk illusztráció: Orosz katona egy megsemmisített harcjármű mellett a Donyeck megye déli részén fekvő Volnovahában 2022. március 26-án.)

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Nem tud eltávolódni a 395-396 környékéről a forint, bármilyen kilengés után visszatér ide. Ma reggel is 395 környékén kezd az euróval szemben. Az utóbbi hetekben a nemzetközi hangulat változása billentette ki olykor-olykor a jegyzést, de ahogy a dollár is trendszerűen oldalazott, úgy a forint is visszatért ugyanoda mindig. A háten érkező amerikai foglalkoztatottsági mutató talán változtat ezen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×