eur:
400.38
usd:
362.83
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Szuhoj Szu-35-ös orosz harci gépek manővereznek a Kavkaz-2020 fedőnevű nemzetközi hadgyakorlaton az Oroszország Asztraháni területén lévő Kapusztyin Jar gyakorlóterén 2020. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Bajban lehet az orosz légierő, az ukránok két újabb gép lelövését jelentették be

Öt ember halt meg vasárnap a tavaly felszabadított dél-ukrajnai Herszon megyében, amely azóta is heves orosz tüzérségi támadások célpontja. Azt is közölték, hogy lelőttek két orosz harci gépet.

Öt ember halt meg vasárnap a tavaly felszabadított dél-ukrajnai Herszon megyében, amely azóta is heves orosz tüzérségi támadások célpontja. Azt is közölték, hogy lelőttek két orosz harci gépet.

A herszoni rendőrség közölte, hogy hárman egy magánházat ért orosz tüzérségi találat következtében haltak meg az azonos nevű megyeszékhelyen. Egy nő Herszontól délre egy kisvárosban halt meg dróntámadásban, míg egy másik nő egy északabbra fekvő város ellen intézett heves tüzérségi tűzben vesztette életét.

Olekszandr Tolokonnikov, a Herszon megyei katonai közigazgatás vezetője az ukrán közszolgálati televízióban közölte, hogy a támadások következtében - amelyek során egy egészségügyi létesítményt is eltaláltak - részlegesen szünetel a gáz- és a vízszolgáltatás.

Oroszország harmincegy támadó drónt és két rakétát lőtt ki hétfőre virradóra ukrajnai célpontok ellen, elsősorban az ország déli részében, ezek közül az ukrán légvédelem huszonnyolc drónt és mind a két rakétát lelőtte - közölte hétfőn az ukrán hadsereg.

Az ukrán hadsereg közlése szerint

két orosz harci gépet is lelőttek

az Azov-tenger partján fekvő, orosz megszállás alatt lévő Mariupol, illetve a kelet-ukrajnai Donyeck közelében.

Mindez azért érdekes, mert pár napja három repülő lelövését jelentették. Az még nem világos, hogy milyen eszközzel. Egyes források szerint Patriot rakétákat vittek a frontvonal közelébe, mások viszont azt találgatják, hogy talán már F-16-osokról indított rakétákkal voltak eredményesek az ukránok.

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az európai autógyártóknak, ami abból is tükröződik, hogy az éves előrejelzéseiket egymás után vágják vissza ezek a cégek. Az elmúlt hetekben-hónapokban annyi profit warning érkezett, hogy lassan már tényleg nem marad olyan európai gyártó, aki ne kényszerült volna a tervei visszafogására. Az elektromos átállás már alapvetően is az autóipar történetének egyik legnagyobb változását hozta el, de a helyzetet tovább bonyolítja a kihívásokkal teli makrokörnyezet, a kínai piacon való helytállás nehézségei, és az újonnan megjelenő szereplők által támasztott verseny.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×