eur:
395.26
usd:
367.5
bux:
71504.92
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Amerikai ATACMS rakéták és az indításukhoz használható HIMARS sorozatvető. Forrás: Twitter/Ukraine Battle Map
Nyitókép: Forrás: Twitter/Ukraine Battle Map

Koncerttel ünnepeltek az orosz katonák, telitalálatot kaptak – videó

25 orosz katona és a tiszteletükre adott koncerten fellépő énekes is meghalt abban az ukrán csapásban, amely a napokban történt.

Vasárnap történt, hogy Donyeckben az orosz tengerészgyalogság 810. dandárjánál ünnepeltek. A jelentések szerint kitüntetéseket adtak át és koncertet is szerveztek.

Ekkor lőttek oda az ukránok. A jelentések szerint

legkevesebb 25 ember meghalt, köztük a fellépő, Polina Menshikh is.

A Moszkva-barát Orosz Hírek szerint a 40 éves Menshikh a Lege Artisz stúdióvezetője volt. Ők jótékonysági koncertről tudnak és azt is írják, hogy egy HIMARS rakéta csapódott a koncertterembe.

Az eset hasonlatos ahhoz, ami november 3-án történt. Akkor az ukránok kitüntetéseket akartak átadni, szintén egy ünnepség keretén belül, és az oroszok támadtak. Abban a csapásban legkevesebb 19-en haltak meg.

Azt írtuk, hogy Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el a körülmények kivizsgálására. Volodimir Zelenszkij a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ezt a tragédiát el lehetett volna kerülni”. Az ukrán elnök a felelősök megbüntetését helyezte kilátásba.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Nem tud eltávolódni a 395-396 környékéről a forint, bármilyen kilengés után visszatér ide. Ma reggel is 395 környékén kezd az euróval szemben. Az utóbbi hetekben a nemzetközi hangulat változása billentette ki olykor-olykor a jegyzést, de ahogy a dollár is trendszerűen oldalazott, úgy a forint is visszatért ugyanoda mindig. A háten érkező amerikai foglalkoztatottsági mutató talán változtat ezen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×