eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
M88A2 HERCULES, amerikai páncélozott, műszaki mentőjármű. Forrás: X / SenshaVT
Nyitókép: Forrás: X / SenshaVT

Ukrán Bradleyt mentett a frontvonalban a vakmerő Herkules

Egy megrongálódott ukrán M2A2 Bradley lövészpáncélost vontatott ki a tűzvonalból a különleges mentőeszköz.

Az ukrán hadsereg egyik amerikai gyártmányú lövészpáncélosának mentéséről jelent meg videó a közösségi médiában. A felvételen egy szintén amerikai eredetű M88A2 Hercules típusú páncélozott, műszaki mentőjármű vontat el a tűzvonalból egy olyan M2A2 Bradley ODS-SA gyalogsági harcjárművet, amelynek megsérült az egyik lánctalpa és így mozgásképtelenné vált. Valószínűleg vagy egy orosz páncéltörő rakéta, vagy akna rongálhatta meg.

Három változat létezik, az M88, az M88A1 ​​és az M88A2 HERCULES. Ez az amerikai fegyveres erők egyik legnagyobb páncélozott mentőjárműve. Arra tervezték, hogy akár ellenséges tűz alatt is elvontasson a frontvonalból olyan harckocsikat, önjáró lövegeket, vagy lövészpáncélosokat, amelyek megsérültek, vagy meghibásodtak.

Az orosz inváziót követően az Egyesült Államok 8 darab M88-ast küldött Ukrajnának. Ezeket széles körben használták az idén nyáron megindult ellentámadásban. Az Oryx független hírszerzési portál szerint képekkel és videókkal bizonyíthatóan legalább 2 M88A1-et semmisítettek meg az orosz csapatok.

A mentésben egy német gyártmányú MAN HX81 nyergesvontató is részt vett. A tűzvonalból kivontatott M2A2 Bradley ODS-SA lövészpáncélost ezzel szállították el a javítóműhelybe. A nyugati páncélos technika egyik legnagyobb előnye az, hogy a járművek sokkal ritkábban robbannak szét, mint az orosz gyártásúak, így a legtöbb javítható és újból harcba vethető.

Címképünkön az amerikai haderő egyik M88A2 HERCULES műszaki mentőjárműve Irakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×