eur:
393.49
usd:
365.43
bux:
72093.5
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Storm Shadow, brit-francia közös fejlesztésű, alacsony észlelhetőségű nagy hatótávolságú cirkáló rakéta, amit repülőgépről indítanak. Forras: Wikipédia
Nyitókép: Wikipédia

Videón, ahogy az ukránok a brit fegyverrel kilövik az oroszok féltett korvettjét

November 4-én jöttel az első hírek arról, hogy az ukránok súlyosan megrongáltak egy kikötőben javítás alatt álló orosz korvettet. Napokig nem volt egyértelmű, hogy mekkora a kár, de mára kiderült, azzel a hajóval egyhamar nem harcolhatnak az oroszok.

Az ukránok nem véletlenül lőttek ki két Storm Shadow robotrepülőgépet a kercsi Zaliv hajógyárra még a hétvégén. A rakétákkal az Askold korvettet vették célba, amelyet éppen javítottak - írja elemzésében A háborúk világa, a világ háborúi Facebook-oldal szakértője.

A rakétákat is hordozó, és ezért is igen modern hajó az orosz Fekete-tengeri flotta egyik legmodernebb egysége, A védelméről egy 76,2 mm-es ágyú valamint egy Pancír M légvédelmi rendszer gondoskodik. Támadáskor Kaliber valamint Onyx rakéták képes indítani.

Most videók is előkerültek a sikeres ukrán csapásról.

Az ukránok hétfőn közölték, hogy a hajó megsemmisült, azaz szerintük nem javítható.

Májusban számoltunk be arról, hogy az ukrán hadsereg Storm Shadow rakétákat kap. Akkor részletesen írtunk a fegyverről, amellyel távoli orosz célokat is el tudnak találni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×