eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Családi dráma miatt lezárták a hamburgi repülőteret

Az október hónapban a koronavírus-járvány óta rekordforgalmat regisztráló, 1,45 millió utast fogadó hamburgi repülőteret szombat este lezárták és kiürítették. Egy török férfi túszul ejtette saját gyermekét.

A Bild információja szerint este nyolc óra után egy török férfi egy rendszám nélküli Audival áttört egy sorompót, és a repülőgépek felé vette az irányt. A Turkish Airlines utasszállító gépe felé hajtott, ott tüzet nyitott és egy házi készítésű robbanószert is eldobott. A férfi felesége riasztotta a rendőröket – akik maguk is észlelték az esetet – és közölte, hogy a férje elvette tőle közös gyermeküket és elvite a kislányt. Az ügy hátterében egy a felügyelet jogáról szóló vita áll, az apa Törökországba akarta vinni a négyéves gyereket.

A hamburgi repülőtér még vasárnap reggel nyolc órakor sem indított, illetve fogadott gépeket, a városban leállt a légiforgalom. A repülőtér friss közleménye szerint „A repülőtéren változatlan a helyzet, a rendőrségi akció folytatódik. A repülés további értesítésig felfüggesztve marad. A rendőrség arra kér minden utast és az őket fogadni készülőket, hogy NE jöjjenek ki a repülőtérre. Az oda vezető utak nagyrészt le vannak zárva.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×