eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A palesztinok mellett tüntetnek Berlinben 2023. október 21-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet október 7-én betört az övezet melletti izraeli településekre, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek és elhurcoltak kétszáz civilt. A Hamász elleni izraeli hadművelet eddig közel 3800 palesztin halálát okozta a Gázai övezetben, a sebesültek száma meghaladja a 12 ezret.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Tilalom és feloszlatás - szigorú német fellépés palesztin szervezetekkel szemben

A német kormány teljes tilalmat rendel el a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet összes tevékenységére, és feloszlatja a Samidoun palesztin szervezetet - jelentette be a német belügyminiszter, Nancy Faeser.

Németországban a Hamászt terrorszervezetként tartják számon.

"A mai napon teljesen betiltottam egy olyan terrorszervezet minden tevékenységét, amelynek célja Izrael elpusztítása" - jelentette ki Faeser a belügyminisztérium közleménye szerint.

A miniszter egyúttal bejelentette, hogy a kormány feloszlatja a Samidoun palesztin szervezet németországi szárnyát is.

"Nemzetközi hálózatként a Samidoun számos országban Izrael-ellenes és zsidóellenes propagandát terjeszt, miközben a fogvatartottak szolidaritási szervezetének álcája mögé bújik" - indokolta döntését Faeser.

A tiltás értelmében a hatóságok az említett csoportokhoz köthető minden eszközt lefoglalhatnak, továbbá az interneten és a közösségi médiában folytatott tevékenységük is törvénytelennek minősül. Aki folytatja a szervezeten belüli tevékenységét, az bűncselekményt követ el - közölte a belügyminisztérium.

A német hírszerzés szerint jelenleg az országban legalább 450 olyan ember van, akik aktívan támogatják a Hamászt.

"Az, hogy itt Németországban ujjongva ünneplik a Hamász Izrael elleni terrortámadását, és nekünk ezt tétlenül kelljen néznünk, az egyszerűen elfogadhatatlan" - mondta Faeser hozzátéve, hogy a történtek gyomorforgató módon mutatták meg a Samidoun embertelen, antiszemita világlátását.

A Samidoun a palesztin fogvatartottak szolidaritási hálózatának nevezi magát. A német elhárítás szerint mindazonáltal a szervezet ellenséges Izraellel szemben és közvetlen kapcsolatba hozható a Palesztina Felszabadításáért Népfront nevű szélsőséges szervezettel, amely Izraellel szembeni fegyveres harcra buzdít.

A minisztérium szerint a Samidoun HIRAK vagyis Palesztin Ifjúsági Mozgósítás néven is működik Németországban, és azzal vádolja a szervezetet, hogy megpróbálja aláásni az országban élő társadalmi csoportok közötti békét, és támogatja az erőszakot, ami miatt veszélyt jelent a közrendre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×