eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A versailles-i kastély parkjában álló Nagy Trianon-palota Cotelle-terme, amelyben az I. világháború után, 1920. június 4-én aláírták a Magyarország sorsát megpecsételő trianoni bészerződést. A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) a békeszerződés aláírásának 91. évfordulója alkalmából a palota előtt emlékgyűlést tartott, amelyen százötven, Magyarországról és Nyugat-Európából érkezett magyar vett részt.
Nyitókép: Venczel Katalin

Terrorveszély: azonnal ki kellett üríteni a versailles-i palotát

Biztonsági okokkal indokolták a döntést.

A versailles-i kastélyt, Franciaország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságát kedden biztonsági riasztás miatt kiürítették, négy napon belül már másodszor – írja az atv.hu. Franciaországban fokozott készültség van érvényben azóta, hogy egy tanárt brutálisan megkéseltek.

"Biztonsági okokból a Versailles-i kastély evakuálja a látogatókat és mára bezár. Köszönjük megértésüket" – közölte az intézmény, amely azonban részleteket nem árult el az intézkedésről.

A palotát és a párizsi Louvre múzeumot is kiürítették szombaton, miután bombafenyegetést kaptak.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×