eur:
392.4
usd:
362.59
bux:
72157.51
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Lövöldözés helyszínét zárják le rendőrök Brüsszelben 2023. október 16-án. A belga rendőrség szerint két ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/AP/Sylvain Plazy

Orbán Viktor üzent a svéd és belga kormányfőnek

A magyar miniszterelnök kinyilvánította részvétét a brüsszeli merénylet okán.

„Őszinte részvétem a svéd miniszterelnöknek és Alexander De Croo miniszterelnöknek a tegnap este Brüsszelben történt szörnyű terrortámadás miatt. Gondolataink és imáink az áldozatok családjával vannak” – írta X-oldalán Orbán Viktor.

Ahogy arról az Infostarton részletesen is beszámoltunk a Belgium - Svédország Európa-bajnoki selejtező előtt Brüsszelben lelőttek két svéd drukkert. Később a feltételezett, 45 éves tunéziai származású merénylő is meghalt. Őt a rendőrök lőtték agyon, amikor menekülni próbált.

Az ügyészség arról nyilatkozott, hogy az áldozatok svéd származása lehetett annak oka, hogy őket lőtte le az elkövető, aki az Iszlám Állam követőjének mondta magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Green Awards pályázat: díjazzuk a zöld programokat, beruházásokat, innovációkat

Green Awards pályázat: díjazzuk a zöld programokat, beruházásokat, innovációkat

Még nem késő pályázni a 2024-es Portfolio Green Awardsra! Július 14-ig várjuk a legelhivatottabb zöld projektek, programok, vállalatok képviselőinek jelentkezését. A fenntarthatósági kezdeményezéseket, bevált gyakorlatokat elismerő díjjal a hazai zöld közösség fejlesztése, építése a célunk. A legjobb pályázatokat, a nyerteseket szeptember 4-én, a Sustainable World konferencián mutatjuk be, egy ünnepélyes díjátadó keretében. Tavaly 5+1 kategórában ismertük el a programokat, megmutatjuk, hogy kik voltak ők, és mit gondolnak a díjról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 07:50
×
×
×
×