eur:
393.12
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter előadást tart a Kihívások és értékek - Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2022-ben című konferencián a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szervezésében a Várkert Bazárban 2023. január 31-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Navracsics Tibor újra nekilendül az Erasmus-pénzek ügyének

A miniszter szeptember közepén tárgyal Johannes Hahn költségvetési biztossal, és "mandátuma van a megegyezésre".

Szeptember elején-közepén tárgyal újra Navracsics Tibor az Európai Bizottsággal az Erasmus-ösztöndíjak ügyéről, most "időpontot egyeztetnek" – mondta a területfejlesztési miniszter az atv.hu-nak.

Arról is beszélt, hogy Johannes Hahn költségvetési biztossal tárgyal majd, de nem tudja pontosan, miről, mert "a célpont maga is mozog". A legfrissebb követelés szerint már nemcsak miniszterek és államtitkárok nem lehetnek az alapítványi egyetemek kuratóriumaiban tagok, hanem a rektorok sem. Viszont jelen állás szerint a polgármesterek tagok maradhatnak az egyetemeket felügyelő testületekben.

A miniszter közölte, mandátuma van a megegyezésre, de azt is jelezte, 2024 második félévéig biztosított a finanszírozása az Erasmus programnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×