eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó
Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester, Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője sajtótájékoztatót tart Washingtonban 2020. november 19-én. Trump továbbra sem ismeri el ellenfele, Joe Biden győzelmét, csapata számos jogi panasszal élt a november 3-i elnökválasztás lebonyolítását és tisztaságát illetően.
Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Donald Trump volt ügyvédje is nagy bajban van

Atlantában bűnügyi nyilvántartásba vették Rudy Giulianit, New York volt polgármesterét, Donald Trump korábbi ügyvédjét a 2020-as választásokkal összefüggésben emelt georgiai vádeljárásban szerdán.

A jogász-politikus önként jelentkezett Atlantában a Fulton megyei börtönben, ahol eddig a Georgia államban indult eljárás keretében megvádolt 19 emberből mintegy tízen jelentkeztek már. A várakozások szerint Donald Trump csütörtök reggel - a hivatalos megfogalmazás szerint - szintén "feladja magát".

Rudy Giulianiról elkészült a nyilvántartási fotó, majd az óvadéki megállapodás keretében,

150 ezer dollár ellenében szabadon távozhatott.

A vádlottak közül Mark Meadows, a Fehér Ház korábbi kabinetfőnöke azt kérte a bíróságtól, hogy ügyét szövetségi szinten tárgyalják az állam helyett, amivel elkerülné a nyilvántartásba vételt Georgiában.

A Donald Trump és 18 társa elleni fő vád a 2020-as elnökválasztás eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet bűnszervezetben. A vádlottak közül többen Donald Trump korábbi szoros munkatársai, jogi képviselői. Mellettük az ügyész a választási eredmények törvénytelen megváltoztatásával Georgia állam több korábbi tisztségviselőjét is megvádolta.

Fanni Willis, Fulton megyei demokrata párti kerületi ügyész a vádirat múlt hétfői nyilvánosságra hozatalán péntek déli határidőt szabott a 19 vádlott számára, hogy önként megjelenjen a hatóságok előtt a nyilvántartásba vételre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×