eur:
394.86
usd:
367.66
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Moszkva, 2018. március 18.Kszenyija Szobcsak, a Polgári Kezdeményezés államfőjelöltje voksol egy moszkvai szavazóhelyiségben 2018. március 18-án, az orosz elnökválasztás napján. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Állítólag merénylet készült két orosz médiaszemélyiség ellen

Két ismert médiaszemélyiség elleni merényletet sikerült meghiúsítani az orosz hatóságoknak – jelentette be szombaton az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A szervezet közleményéből kiderült, hogy Margarita Szimonyjan, az RT televízió főszerkesztője és Kszenyija Szobcsak rádiós és televíziós műsorvezető volt a tervezett támadások célpontja. A hatóságok pénteken őrizetbe vették Moszkvában és a Rjazanyi területen a 88-as Paragrafus nevű neonáci csoport több tagját, valamint olyan embereket, akiket az ukrán szolgálatok béreltek fel a tervezett gyilkosságok elkövetésére – állította az FSZB.

Margarita Szimonyjan a Kreml egyik befolyásos arca és hangja az orosz médiában. Kszenyija Szobcsak pedig, aki Vlagyimir Putyin orosz elnök egykori politikai mentora, a néhai Anatolij Szobcsak volt szentpétervári polgármester lánya, jelenleg népszerű Youtube-csatornát vezet, amelynek adásaiban gyakran bírálóan szól az orosz hatóságokról és az Ukrajna ellen tavaly februárban indított háborúról.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×