eur:
393.12
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Realistic fiery explosion with sparks and smoke isolated on black background
Nyitókép: dzika_mrowka/Getty Images

Robbanás történt egy oroszországi robbanóanyaggyárban

Robbanás történt egy robbanóanyaggyárban a közép-oroszországi Szamara régióban pénteken, az incidensben legalább hatan meghaltak és ketten megsérültek – tájékoztattak orosz hírügynökségek a mentőszolgálatokra hivatkozva.

A robbanás a csapajevszki Promszintez gyárban történt, amely ipari robbanóanyagokat gyárt geológiai feltárásokhoz, valamint bontási munkákhoz, és mintegy 1300 embert foglalkoztat.

Közösségi oldala alapján a Promszintez az egyik legnagyobb robbanóanyag-gyártó Oroszországban és az egykori Szovjetunió területén.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az incidens egy csővezeték leszerelése közben történt, és a robbanást nem követte tűz.

Csapajevszk mintegy negyven kilométerre található Szamara városától, az azonos nevű régió székhelyétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×