eur:
395.26
usd:
368.28
bux:
71527.12
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Álnéven bujkálhat Jevgenyij Prigozsin

A hétvégi katonai puccs szervezőjéről egy ideje semmit nem hallani.

Érdekes információ látott napvilágot a hétvégi puccsot szervező Jevgenyij Prigozsinról. A Wagner csoport vezetője egy ideje eltűnt a nyilvánosság elöl. A Twitteren most egy olyan orosz útlevél képe jelent meg, amelyben a fotó kétségtelenül Jevgenyij Prigozsinról készült, de az úti okmány tulajdonosának neve Vlagyimir Bobrov.


Prigozsin a hírek szerint Fehéroroszországba ment, de, hogy valójában hol lehet, arról egyelőre nincsenek hitelt érdemlő információk.

Közben előkerült az orosz védelmi miniszter is. Szergej Sojguról a hétvégi Wagner puccs idején semmit sem lehetett tudni. Sőt, kiszivárgott értesülések szerint a Prigozsinnal kötött alku egyik pontja éppen Sojgu menesztése volt.

Most viszont az moszkvai védelmi minisztérium olyan videót tett közzé, amelyen az látható, amint Szergej Sojgu szemlét tart az ukrajnai orosz erőknél. A miniszter helikopterrel érkezett a hadszíntérre és tájékoztatást hallgatott meg a front helyzetéről. Ennél többet azonban nem lehet megtudni a filmjelentésből.

Az orosz hadvezetést kemény bíráló Jevgenyij Prigozsin már hetekkel ezelőtt sürgette, hogy Sojgu miniszter és a vezérkar főnöke, Geraszimov tábornok személyesen szedje ráncba az ukrajnai fronton harcoló alakulatokat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025. január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×