eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Tálib harcosok járőröznek Kabulban 2021. augusztus 19-én. Négy nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket.
Nyitókép: MTI/AP/Rahmat Gul

Itt tart az ember – újra nyilvános kivégzést kapott a nép Afganisztánban

"Az ítéletet az iszlám törvényeknek megfelelően hajtották végre."

Másodszor hajtottak végre nyilvános kivégzést Afganisztánban azóta, hogy a szélsőséges, iszlamista tálibok 2021-ben ismét hatalomra jutottak; az elítéltet kedden lőtték agyon az ország keleti részén lévő Lagmán tartományban.

Helyi hivatalos források szerint a férfit öt ember meggyilkolásáért ítélték halálra, és "az ítéletet az iszlám törvényeknek megfelelően hajtották végre".

A kivégzésen - amelyet egy mecset udvarán tartottak Szultán Gáézi Baba városában - mintegy

kétezren voltak jelen,

köztük a gyilkosságok áldozatainak családtagjai is.

A tálib hatalomátvétel óta először decemberben hajtottak végre nyilvános kivégzést Afganisztánban, akkor a nyugati Farah tartományban.

A tálibok első, 1996-tól 2001-ig tartó kormányzása idején gyakoriak voltak a nyilvános kivégzések, a végrehajtás módja általában golyó általi halál vagy megkövezés volt.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×